Mind in Motion is een Yoga studio in Antwerpen vlakbij Park Spoor Noord. Met groepen van ongeveer 15 mensen per les houden we het graag persoonlijk. Bij ons kan je terecht voor authentieke yogalessen, voor iedereen. Onze studio heeft een ontspannen sfeer waar je na de les kan genieten van een kopje thee en een babbeltje. Ons Team bestaat uit enthousiaste en gediplomeerde mensen die hun liefde en kennis voor yoga en meditatie delen. Ons doel is het toegankelijk maken van de originele yogaleer. Met ruimte voor meditatie en ontspanning, fysieke en persoonlijke groei, introspectie en reflectie. Mind in Motion is een plaats waar belichaming, bewustwording en creativiteit één worden.


IMG 6180

Ine Maes

Ine (°1981), de bezielster van Mind in Motion, maakte voor het eerst kennis met Yoga in 1998 aan de dansacademie. Toen ze een jaar na haar studie iets zocht ter ondersteuning van haar fysiek zware job als danseres kwam ze vanzelfsprekend terug bij Yoga terecht. Nu is Ashtanga Vinyasa Yoga een onmisbaar onderdeel in haar leven, de innerlijke rust na een sessie is haar de inspanning helemaal waard. Na het ondervinden van al de voordelen van Yoga en na vele jaren zelf les te hebben gevolgd, besloot ze naar Thailand te gaan om haar eerste certificaat in Ashtanga Vinyasa Yoga te behalen. Na een uitnodiging van haar docent Donovan F. Hicks (VS) ging Ine naar Bali voor een gevorderde training waar ze ook les gaf in de Yoga Shag op Nusa Lembongan. Ine blijft haar eigen beoefening van de traditionele Ashtanga combineren met lessen en workshops bij anderen te volgen. Voor de energie, de inspiratie en omdat ze een yoga student voor het leven is. In mei 2012 volgde ze nog een extra opleiding onder leiding van David Swenson (VS), één van de meest gerespecteerde yogi's in de Ashtanga wereld. Ine is gecertificeerd in Ashtanga Vinyasa Yoga en The Rocket I, II en III. Verder studeert ze meditatie, yoga filosofie en Sanskrit bij Carlos Pomeda (SP/VS) en volgt ze tal van workshops. Ine doet niets liever dan reizen en daarom is les geven op retraites en ze organizeren haar grootste passie. Om te kunnen bijdragen aan iemands welzijn door middel van Yoga, gezond eten, het lichaam zuiveren, etc. geeft haar het meeste voldoening. Verder is zij mama van Olivia, Max en Juliette en is ze gecertificeerd in kinder- en baby massage. Ine heeft reeds 20 jaar ervaring in het geven van groepslessen en om in 2018 haar 20ste yogaverjaardag te vieren organiseert ze, vanaf oktober 2018, een yoga verdiepingscursus met aansluitend een optionele teacher training.

"Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het goede wat yoga en meditatie kan brengen, het maakt de mannen zachter en de vrouwen sterker. Ik geloof dat het belangrijk is om een balans te brengen in onze asana practice. Daarom combineer ik mijn dagelijkse Ashtanga Vinyasa Yoga practice met Yin Yoga en meditatie."


IMG 6184

Babs Boumans (°1983)

Voor Babs  staat een gezonde geest in een gezond lichaam centraal. Niet altijd evident in een land vol chocolade, wafels, frietjes  voel je je in balans en ben je tot rust gekomen drukke agenda’s. Haar truc is om zich regelmatig aan een ‘10daagse van 1 specifieke goede gewoonte’ te wagen. Bijvoorbeeld: 10 dagen zonder suiker, 10 dagen overal een kwartier te vroeg komen, 10 dagen in stilte mediteren, … 

Yoga was daarentegen nooit een tiendagenplan. Het zat van kinds af aan in haar bloed en symboliseert het eeuwige thuiskomen. 'Hoe gek alles ook om je heen wordt, yoga brengt je steeds opnieuw in contact met jezelf en je innerlijke kracht.' Ze besloot om haar passie ook met anderen te delen en trok in 2011 naar Thailand voor de Sivananda Hatha Teacher training course. Nadien legde ze zich toe op het lesgeven van Vinyasa yoga en Yin yoga. Hiervoor studeerde ze met Rusty Wells (2012), Michael Hamilton (2013), David Lurey en Mirjam Wagner (2014 en 2015). Haar focus ligt op een aangepaste gezonde houding, een zinvolle flow, bewust bewegen/ademen en dat onderliggende sprankeltje plezier. Naast yoga is Babs gek op filosofische en licht-absurde verhalen, pure en gepassioneerde mensen, al joggend haar longen volpompen met verse boslucht, reizen en haar gehandicapte kat.

 


2.2

Sofie Mostien (°1986)

In 2014 begon Sofie op aanraden van Babs met Ashtanga yoga bij Ine. De invloed van yoga op haar leven begon al gauw verder te reiken dan haar yogamat. Sofie zocht haar weg naar een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl en ze voelde meer en meer dat ze op het werk niet op haar plek zat. Na 10 jaar studeren en werken in technische richtingen en sectoren, gooide Sofie het roer in 2015 volledig om. Haar passies achterna, schoolde ze zichzelf om aan de Levensschool en startte als zelfstandige. Massages en yoga vormen de hoekstenen van haar activiteiten. Als yogini, foodie en minimalist besteedt Sofie haar tijd aan datgene wat voor haar het meest waardevol is: yoga, vriendschap, een koffie in haar favoriete koffiebar, rust en reflectie. Het zijn de kleine, mooie dingen die haar dolgelukkig maken.

Sofie studeerde yin yoga bij José de Haan - de Groot. Hierbij legt ze de nadruk op de anatomische individualiteit en staat aandacht voor de ademhaling en het lichaam centraal.

Blue Cake Bvba   Familiestraat 25   2060 Antwerpen          Iban nr: BE26 7340 3656 1329      BIC:KREDBEBB    © m i n d   i n   m o t i o n  2013