Yoga op School

Op scholen wordt het steeds belangrijker tijd de besteden aan concentratie- en ontspanningsoefeningen. Er wordt veel van onze kinderen verwacht en de prestatiedruk kan ervoor zorgen dat kinderen stress krijgen en hun natuurlijke ademhaling kwijt spelen. Hierdoor kunnen kinderen helaas problemen krijgen zoals: concentratiestoornissen, het ontwikkelen van een negatief zelfbeeld, onvoldoende hun gevoel kunnen uiten, passief of agressief gedrag vertonen en dergelijke.

Yoga voor kinderen en tieners zorgt voor een verbetering van de concentratie, de motoriek, de creativiteit en de ademhaling wat een groot effect heeft op het spanningsniveau. In ons aangepast programma per leeftijd worden er waardevolle technieken en oefeningen aangeleerd die ook u als leerkracht kunt gebruiken in de klas. Door beweging, visualisatie en ademhalingstechnieken creatief te combineren met een onderwerp wordt leren makkelijker en leuker.

Ook wordt er gewerkt aan het bewuster worden op een speelse manier. Ze ontdekken op hun eigen manier hun mogelijkheden en hun beperkingen en leren er op een positieve manier mee om te gaan.

Ontspannen leerlingen zijn ontspannen leerkrachten.


Blue Cake Bvba   Familiestraat 25   2060 Antwerpen          Iban nr: BE26 7340 3656 1329      BIC:KREDBEBB    © m i n d   i n   m o t i o n  2013