YOGA VERDIEPINGSCURSUS // TEACHER TRAINING.

kolibri-A4


Vraag je je soms af waar en wanneer de yoga traditie ontstond of wat de dieperliggende betekenis is van een yoga houding? Ben je beniewd naar het effect van yoga op jouw lijf en leven? En hoe zit het nu juist met de volle en nieuwe maan en de beoefening van hatha yoga? Vraag je je af hoe Ganesha aan zijn olifantenkop komt en wat de symboliek is achter de Goden? En wat is nu eigenlijk de juiste betekenis van Hatha Yoga? Wil je ontdekken welk type van meditatie het beste bij jou past? En ben je benieuwd naar de hele filosofie achter deze prachtige levenswijze? 

Dan is deze cursus iets voor jou!


Een tweedelige cursus voor iedereen die zich wil verdiepen in de beoefening van Yoga. Niet enkel Asana’s (yoga houdingen, hatha yoga) maar Yoga in zijn geheel, op en naast de mat. We hebben een nuchtere aanpak en kijk op yoga, zonder van de traditie af te wijken. Wat je hier leert is grondig onderzocht en authentiek. We gaan voor de juiste combinatie van theorie en praktijk. De verdiepingscursus kan je volgen ongeacht of je wil gaan lesgeven of niet. Het is geen yoga teacher training maar wel een vooropleiding op de teacher training die we aansluitend organiseren.  De verdiepingscursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We zorgen ervoor dat er aan ieder zijn individuele noden wordt voldaan. De teacher training zelf is echter niet geschikt voor iedereen. Bij Mind in Motion zijn we een tikkeltje eigenwijs en doen we het dus graag op onze manier om kwaliteit te kunnen garanderen. In de teacher training verdiepen we ons in het leren lesgeven. Hierin komen alle te beheersen vaardigheden van een yoga docent aan bod. De teacher training is exclusief voor zij die een echte yoga practice hebben gecultiveerd, op en naast de mat. Voor mensen met voldoende lichaamsbewustzijn, kennis, inzicht en mededogen. 

We verdelen onze opleiding in deze twee fasen zodat iedereen zich goed en op zijn plaats voelt. Wie enkel de verdiepingscursus wenst te volgen hoeft niet onnodig te leren les geven. Onze opleiding dient ervoor jouw liefde voor Yoga te vergroten, om tot diep in de binnenste laag op zoek te gaan naar jezelf, en om rust te vinden. Degene die geen interesse hebben in het lesgeven zijn dan ook niet verplicht om aan het einde van de verdiepingscursus het examen af te leggen, als je wel graag de teacher training wil volgen studeer je wel voor het examen. 

Enkel als je slaagt voor het examen en als wij vinden dat jij er klaar voor bent, kan je verder doorstromen naar de docentenopleiding. Enkel op deze manier kunnen we het etisch verantwoorden. Dit lijkt misschien wat streng maar we willen graag het beste in iedereen naar boven halen en niemand onzeker met een certificaat laten vertrekken. We geloven graag dat ook jij het liefst les volgt bij iemand die voldoende kennis en ervaring heeft, zijn/haar lessen niet gebruikt om zelf hatha yoga te beoefenen, maar echt met zijn/haar leerlingen bezig is. Dat is het soort yoga docenten dat wij de wereld in willen sturen. Docenten die nederig zijn, die respect hebben voor iedereen en met hart en ziel hun werk doen. We gaan voor een honderd procent slaagkans, op de infoavond wordt dit uitgebreidt besproken en zal je merken dat je je niet geïntimiteerd moet voelen door deze manier van werken.

Als je de teacher training volgt assisteer je in onze lessen, er wordt ook verwacht dat je zoveel mogelijk zelf naar de les komt (als je binnen een redelijke afstand van onze studio woont) en les gaat volgen bij anderen, op die manier leer je het meest.

De nadruk ligt op het veilig leren lesgeven, in welke stijl dan ook. Je krijgt geen scripts, we kauwen niets voor, we reiken je enkel hetgene aan wat je nodig hebt om de best mogelijke docent in jou naar boven te halen. 

Je leert zoveel als mogelijk lesgeven zonder zelf de houdingen uit te voeren. Zodat je altijd het oog hebt op jouw leerlingen.

Je leert omgaan met de zakelijk kant van het vak en hoe jezelf te promoten als docent zonder je authenticiteit te verliezen.

Een van de eerste en belangrijkste dingen dat ik leerde was: “Teach what you practice, practice what you teach”. Doceer datgene wat je beoefent en beoefen hetgeen wat je doceert en graag voeg ik er zelf aan toe: “en doe het met hart en ziel”. Iets wat ik ook jou wil meegeven.

Kom vrijblijvend met ons kennismaken op de infoavond. Iedereen welkom!

Namasté, Ine

Ps: Kan je niet op onze infoavond aanwezig zijn maar heb je wel interesse voor de opleiding? Laat dit dan ook even weten en dan zoeken we samen een moment om alles te bespreken. 

IMG 6579


“The highest form of maturity is self-inquiry.

- Martin Luther king


VERDIEPINGSCURSUS.

OP DE MAT

- Yin Yoga, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Vinyasa Yoga.

- Pranayama

- Meditatie

- Mantras onder begeleiding van het Indisch harmonium.

- Asana clinic

- Basis anatomie van het fysieke en subtiele lichaam.


NAAST DE MAT 

- Geschiedenis

- Filosofie: Baghavad gita, Yoga sutras van Patanjali, Upanisads, Hatha yoga Pradipika.

- De Mythen, Goden en wijzen.

- Introductie Ayurveda

- Introductie Sanskriet


IMG 6444


YOGA TEACHER TRAINING

OP DE MAT

- Leren lesgeven 

- Je stem leren gebruiken

- Stemcoaching

- Veilig adjustments leren geven

- Lesopbouw

- Pranayama

- Meditatie

- Mantras onder begeleiding van het Indisch harmonium

- Asana clinic

- Anatomie van het fysieke en subtiele lichaam


IMG 6611


NAAST DE MAT 

- Filosofie: Baghavad gita, Yoga sutras van Patanjali, Upaisads, Hatha yoga Pradipika, de Vedas, Tantra Yoga

- De Mythen, Goden en wijzen

- Yoga houdingen in het Sanskriet

- Anatomie van het fysieke en subtiele lichaam

- Het zakelijke aspect van Yoga


IMG 6725

Ine neemt yoga heel serieus en toch brengt ze alles licht over. Ze is super down to earth en je merkt aan alles dat ze veel ervaring heeft. Niet enkel in het lesgeven maar ook hoe dat ze in het leven staat. Ik durf haar een beetje streng te noemen maar dat is enkel en alleen omdat ze wil dat iedereen een blessure-vrije yogabeoefening kan onderhouden. Iedereen is welkom bij haar en krijgt haar aandacht. Ikzelf doe ondertussen 9 jaar aan yoga en durf absoluut te verkondigen dat van iedereen waarvan ik al les heb gehad zij echt datgene overbrengt wat ik nodig heb voor een diepgaande beoefening van yoga.

- Liesbeth Deckers          Blue Cake Bvba   Familiestraat 25   2060 Antwerpen          Iban nr: BE26 7340 3656 1329      BIC:KREDBEBB    © m i n d   i n   m o t i o n  2013