Ashtanga Yoga


Ashtanga Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van  yoga. Op het ritme van de ademhaling beweeg je door een vaste serie van houdingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de "ujjayi ademhaling" ,een speciale ademhalingstechniek om van binnenuit warm te worden. 

Het doel van deze vorm van yoga is door fysieke inspanning en de "ujjayi ademhaling"  intens te zweten en veel zuurstof door het lichaam te laten circuleren. De organen worden door de verschillende houdingen gemasseerd, waardoor de doorbloeding in deze gebieden toeneemt. Op fysiek niveau bouw je zowel kracht als flexibiliteit op en werk je aan je uithoudingsvermogen. 

Er zit geen competitief element in yoga. Lenig zijn is dan ook geen vereiste om het te beoefenen. Het gaat om wat zich vanbinnen afspeelt en hoe jij je voelt. Je beoefent yoga op je eigen tempo, het is een persoonlijk proces dat zich langzaam ontwikkelt. Mits geduld zul je merken dat je uiteindelijk niet alleen groeit in kracht en souplesse, maar ook in zelfkennis en zelfvertrouwen. 


PRACTICE AND ALL IS COMING.

Sri K. Pattabhi Jois.


Ashtanga Basic: ben je nieuw in Yoga en Ashtanga dan is deze les geschikt voor je.

Ashtanga Basic Plus: deze les is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderde yogi's. Indien mogelijk kom je de eerste keren naar de Ashtanga basic.

Ashtanga self-practice: is de traditionele manier om Ashtanga te leren en te beoefenen, op je eigen tempo onder begeleiding van een leraar. Met of zonder ervaring kan je terecht in deze les, het biedt een persoonlijke en individuele aanpak. het heeft de voordelen (zonder de hoge kost) van een privéles en de groepsenergie van een klassikale les. Mits consequente beoefening maak je snel vorderingen in je yoga beoefening. Je kan starten tussen 18u00 en 19u00 om 19u45 moet iedereen klaar zijn.Blue Cake Bvba   Familiestraat 25   2060 Antwerpen          Iban nr: BE26 7340 3656 1329      BIC:KREDBEBB    © m i n d   i n   m o t i o n  2013