Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga, waarin we bewegen op het ritme van onze ademhaling en waarin de ene pose naadloos overvloeit in de andere. In tegenstelling tot Ashtanga yoga, waarin telkens dezelfde sequentie beöefend wordt, ziet elke yogales er bij Vinyasa anders uit. Zo kunnen we per les de nadruk leggen op iets anders, zoals de heupen, het hart, de rug, de chakras of een meer uitdagende oefening. 

Elke les bevat ademhalingsoefeningen, zonnegroeten voor de opwarming, spierversterkende oefeningen en rekoefeningen, evenwichtsposes en omkeringen. Het is de bedoeling dat je tijdens deze poses of asanas je aandacht richt op je lichaam en je ademhaling. Het is geen competitie. De focus ligt geheel op jezelf en op het aanvoelen hoe ver jij op dat moment kan en wil gaan. Het resultaat is dat je je lichaam versterkt en soepeler maakt, je concentratie verbetert en je lichaam en geest beter op elkaar leert afstemmen. 

De leerkracht probeert de les steeds af te stemmen op alle leerlingen door correcties aan te brengen of verschillende opties mee te geven. Indien je lichamelijke klachten hebt, aarzel dan niet om de leerkracht er vooraf over aan te spreken. Zo kan ze er tijdens de les extra aandacht aan besteden.

 


Blue Cake Bvba   Familiestraat 25   2060 Antwerpen          Iban nr: BE26 7340 3656 1329      BIC:KREDBEBB    © m i n d   i n   m o t i o n  2013