Yin Yoga

Lichamelijke en geestelijke ballast afvoeren om tot je essentie te komen, dat is waar het bij Yin Yoga om draait. De asana's werken in op de energiebanen en de dieper gelegen gebieden zoals het bindweefsel, de gewrichten, de banden en de pezen. Het vergt tijd om ruimte te geven aan dit trage, stugge weefsel, maar de heilzame invloed op lichaam en geest is diepgaand en vooral merkbaar op lange termijn. Yin yogahoudingen worden zo’n 3 tot 5 minuten aangehouden, voor gevorderde yogi's zelfs 7 tot 8 minuten. Het is een meditatie in een yogahouding; je oefent aandachtig zijn en je openstellen voor wat zich van binnen voordoet. De weerstand die je tegenkomt ga je verzachten met behulp van de ademhaling. Yin yoga is een goede tegenhanger voor de meer krachtige en actievere (yang) vormen van yoga.

Yin yoga is de perfecte yoga indien u een blessure hebt en even uw andere activitetiten of yogastijl niet kan uitoefenen. Indien je last hebt van vermoeidheid of een burnout zal je zeker genot hebben van deze zachte yogastijl.

TIP: Yin Yoga is een verkoelende vorm van yoga. Kleed je warm aan. Ook al is onze zaal lekker warm, zou je het met enkel een t-shirt frisjes kunnen krijgen. Blue Cake Bvba   Familiestraat 25   2060 Antwerpen          Iban nr: BE26 7340 3656 1329      BIC:KREDBEBB    © m i n d   i n   m o t i o n  2013